WordPress SEO plugin

Momenteel ben ik hard bezig aan het ontwikkelen van een WordPress SEO plugin. En op deze site ben ik hem momenteel aan het testdraaien. Het is nog niet feature-complete momenteel, maar werkt al vrij aardig.

Mijn werkgever is inmiddels ook bij het project betrokken daar Next Buzz het ook wel een interessant project vindt.  Erg leuk want nu kan ik het deels ook in de baas zijn tijd ontwikkelen 😛

Benieuwd naar de vorderingen? De broncode van de SEO plugin staat op GitHub.

Buzz CORE: een update

De afgelopen periode weer heb ik weer veel verbeteringen aan de Buzz CORE gedaan waaronder veel bug-fixes en een super snelle advanced-cache dropin geschreven die samenwerkt met de basisobjecten van het Buzz CORE thema.

Kort gezegd: we kunnen optioneel nu statische HTML pagina’s opslaan van de output die WordPress genereert bij pagina’s, berichten en custom post types en deze vervolgens tonen aan de gebruiker zonder dat WordPress hiervoor geladen hoeft te worden. Dit scheelt enorm veel in zowel serverload als snelheid voor de eindgebruiker.

In de admin interface is per pagina in te stellen of dit voor de bewuste pagina gebruikt moet worden of niet. Het caching systeem is zo opgezet dat voor ingelogde/ uitgelogde gebruikers aparte statische pagina’s gegenereert worden. Tevens kan er optioneel een expire header meegegeven worden en werkt het caching systeem met 304 not modified headers om browsers te laten weten als er niets gewijzigd is.

Er zitten nog wat kleine haken-en-ogen her en der, maar in de basis werkt het al prima. Pagina’s die eerder soms 2 seconden nodig hadden om geserveerd te worden doen dit nu in 0.005 seconden. Lijkt mij een prima optimalisatie 😛