Over mij

Ik ben Bas, geboren op een mooie donderdag in september 1979.

Deze site is een kleine greep van de dingen die mij bezig houden. Heel af en toe zal ik hier eens een update plaatsen.

Wat valt er verder te zeggen over mij? Het standaard riedeltje dan maar; ik ben geboren in Gouda waar ik de eerste tien jaar van mijn leven heerlijk onbezonnen heb doorgebracht. Daarna verhuist naar Amersfoort waar ik in de puberteit de liefde voor film en theater ontdekte. Het was heerlijk om als destijds nogal verlegen jongen iedereen een grote vinger te geven door de hoofdrol in Bertolt Brecht’s Driestuiversopera te bemachtigen. Niet dat ik heel goed was in acteren, maar men kon me toen iig “zien” acteren.

Mack the knife

Na de HAVO en het VWO met succes te hebben afgerond (de wonderen waren de wereld niet uit) naar Groningen verhuist om psychologie te gaan studeren. Machtig interessant, maar veel te theoretisch voor mij, dus na een jaar leek het me beter om wat meer praktijkgericht aan de slag te gaan met Maatschappelijk Werk & Dienstverlening. In die periode zowel op de planken als achter de schermen bij een paar FlauweCult producties gewerkt. De liefde voor film groeide, die voor theater verdween steeds meer op de achtergrond.

Tijdens mijn stagejaar bij het JABC (Jongeren Advies en Begeleidingscentrum) kwam ik erachter dat ik niet mijn hele leven andermans problemen wilde oplossen. Ik was ondertussen al jaren aan het hobbyen met PHP en kwam per ongeluk iemand tegen die net een bedrijfje was gestart. En zo geschiede: ik bleek wel wat te kunnen en ze konden me goed gebruiken. Studie netjes afgerond voor het papiertje, en tegelijkertijd in mijn eerste job als webdeveloper gerold. Alles begon op zijn plaats te vallen.

Thomas en papa in 2013

Ik kocht mijn eerste huisje in 2005 aan de Berkelstraat in Groningen en ontmoette in 2007 op vakantie de lieve mama van mijn zoontje Thomas (2013). Vele omzwervingen via Amersfoort, Horssen en Beuningen met heerlijke hoogtepunten en die diepe dalen besloten we na 11 jaar dat het welletjes was en tijd om nieuwe wegen te gaan bewandelen. Iets wat voor iedereen uiteindelijk goed heeft uitgepakt.

Inmiddels zijn we weer een paar jaar verder en kijk ik met een mooie geschiedenis uit naar wat de toekomst gaat brengen.